Ventoy Multiboot Uygulamasına Tema Nasıl Eklenir?

Onur Batur
Yorumlar

Ventoy Multiboot Uygulamasına Tema Nasıl Eklenir?

Ventoy multiboot uygulamasına tema eklemek oldukça kolaydır. Bu pratik rehberde, tema eklemek için adımlar adım adım açıklanmaktadır. Ventoy, çoklu işletim sistemleri veya araçları içeren bir USB sürücüsü oluşturmanıza olanak tanıyan bir araçtır. Tema eklemek, Ventoy'un görüntüsünü özelleştirmenize ve kişiselleştirmenize yardımcı olur.

Temayı İndirme

  1. İlk adım olarak, Ventoy temasını indirmeniz gerekmektedir. Bu adımda, nereden temayı indirebileceğiniz ve nasıl yapmanız gerektiği açıklanmaktadır.
  2. Ventoy Multiboot için hazırlanmış temaların bulunduğu bu adresteki siteye girelim.
  3. Açılan bölümünde, çeşitli temaların bir listesini bulacaksınız. Aralarından seçim yapmak için göz atın ve beğendiğiniz bir temayı tıklayın.
  4. Temanın ayrıntılarını görmek için temanın üzerine tıklayın. Bu sayfada, temanın adı, boyutu ve indirme bağlantısı gibi bilgileri bulacaksınız.
  5. Sağ üstte bulunan indirme bağlantısına tıklayarak temayı indirin. İndirme işlemi tamamlandığında, tema dosyasını bilgisayarınızda uygun bir konuma kaydedin.
  6. Temayı indirdikten sonra, Ventoy uygulamasında kullanmak için tema dosyasını hazırlamış olacaksınız.

Temayı Yükleme

Temayı yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. İlk olarak, indirdiğiniz tema dosyasını bilgisayarınıza kaydedin. Zip'ten çıkartın.
  2. Ventoy ile oluşturulmuş USB belleğinizi bilgisayarınıza takın.
  3. İçinde İSO dosyalarının bulunduğu dizini açın. İSO dosyalarının bulunduğu bölüme ventoy adında bir klasör oluşturun.
  4. Daha sonra oluşturduğunuz ventoy klasörünün içine tekrar themes adlı bir klasör oluşturun.
  5. Oluşturduğunuz ventoy klasörünün içine themes klasörü oluşturmuştuk. Şimdi, themes klasörünün bulunduğu dizinde (themes klasörünün yanında) sağ tıklayarak Yeni > Metin Belgesi oluşturalım. İsmini ventoy.json (dosya .txt şeklinde olmaması gerekir) için yapalım.
  6. Oluşturulan ventoy.json dosyasını açarak, belgenin içine alttaki kodları yapıştıralım.
    {
    "theme": {
    "file": "/ventoy/themes/Vimix/theme.txt",
    "gfxmode": "1920x1080"
    }
    }

    Kodlardaki Vimix kısmı, kullanmak istediğiniz tema ismine göre değiştirilecek.

  7. İlk adımda indirdiğiniz ve zipten çıkarttığınız tema dosyasını, oluşturduğunuz themes adlı klasörüne içine yapıştırın. Son olarak, kullanmak istediğiniz temanın ismini ventoy.json adlı belgenin içindeki Vimix kısmı ile değiştiriyoruz (Vimix'te bir tema. O kısmı sizin kullanacağınız temanın ismi ile değiştirmeniz gerekiyor. İndirdiğiniz temanın ismi de, zipten çıkarttığınız klasörün ismidir).
"Beni bunlarla uğraştırma, sade olsun, simgeler vs. ayarlı olsun" derseniz bu bağlantıdan hazır halde şu an kullanmakta olduğum ventoy temasını indirebilirsiniz. Yapmanız gereken, dosyaları rar'dan çıkartıp flasha atmanız yeterli. Nasıl görünüyor bu tema derseniz: Bknz.

Tema uygulama adımını tamamladığınızda, artık Ventoy multiboot uygulamasının yeni temasıyla kullanıma hazır olduğunu göreceksiniz. Kendi zevkinize ve tercihlerinize uygun bir tema seçerek, multiboot deneyiminizi kişiselleştirebilirsiniz.

Onur Batur
2012 yılından günümüze birçok kategoride içerik üreten blog yazarı.
Yorumlar
Google Hesabı ile yapılan yorumunuza gelen yanıtlardan haberdar olmak için "Bana Bildir" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.