Notlar

Her biri için konu açmak yerine hepsi bir arada derlenmiş, faydalı, sorularınıza cevap olabilecek yardımcı kutular oluşturdum. Deneyimlediğim konuları eklemeye devam edeceğim.

Google Fotoğraflar'dan arşiv olarak yada toplu olarak indirilen resimlerde meta etiketleri JSON dosyası olarak ayrı çıkarılır. Bu sebeple resimler, dosyayı indirdiğiniz tarihte çekilmiş, konum ve cihaz bilgileri silinmiş bir şekilde olur. Bu bilgiler ise JSON dosyasındadır. Bu JSON dosyasını resme aktarmak için birçok uygulama mevcut fakat hepsi ücretli ve bazıları ücretli olsa dahi işe yaramıyor(muş). Bu konu hakkında Türkçe olarak doğru düzgün bir anlatım bulamamıştım. Yabancı kaynaklarda detaylı bir şekilde açıklandığı bir video mevcut. Kısaca, bu sorunun çözümü için buradaki videoyu izleyerek sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz.

Video (film, dizi vs.) düzenleme denilince birçok program aklınıza gelecektir. Oldukça da alternatifler mevcut, kimi ücretli kimisi de ücretsiz. Benim kullandığım ve oldukça tatmin eden bir program ise MKVToolNix. Ücretsiz olmasının yanı sıra, düşük boyutlu, işlemi oldukça hızlı gerçekleştirmesi ve Türkçe dil desteğine sahip olması. Eminim ki işinize görecektir.

Bu sorunun yöntemi oldukça basit. Orijinal kablo ile telefonunuzla bilgisayarınızı bağlayın. Bilgisayarınızdan Fotoğraflar uygulamasına giriş yapın ve sağ üst köşeden İçe Aktar'a basın. Gelen yanıt pencerelerini onaylayıp işlemin başlamasını bekleyin. Tarama bittikten sonra Tümünü Seç deyip dosyaları bilgisayarınızın istediğiniz bölümüne kaydedin. (Aynı işlemi kablosuz uygulamak için, iCloud uygulamasını Windows Mağaza'sından indirerek yapabilirsiniz)

Yeni bir temaya geçiş yaptığınızda, eski temanın Widget ve Blog Kayıtları ayarları eskisindeki gibi ayarlı olur ve değiştirdiğiniz temaya uymayabilir. Bu sebeple alttaki kodu temanın kodlarının bulunduğu alana yapıştırıp kaydedin. Daha sonra kullanmak istediğiniz temanının kodlarını tekrar yükleyin.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html>
<html b:css='false' b:js='false' b:defaultwidgetversion='2' b:layoutsVersion='3'>
<b:attr name='xmlns' value=''/>
<b:attr name='xmlns:b' value=''/>
<b:attr name='xmlns:expr' value=''/>
<b:attr name='xmlns:data' value=''/>
<head>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:skin/>
</head>
<body>
<b:section id='1'/>
</body>
</html>

Bu sorunun sebebi, Apple'ın bazı dosya uzantılarını Fotoğraflar uygulamasına yüklemeyi desteklememesi. Cihazınızın içinde o desteklenmeyen uzantıya sahip dosya bulunabilir fakat iCloud uygulamasıyla yüklenmesine izin vermez. Bunun çözümü ise, yüklemek istenilen fotoğraf veya video dosyalarını iCloud Drive'a yüklemek. Yükleme tamamlandıktan sonra iPhone'unuzdan Dosyalar'a girerek Tümünü Seç yaparak ilgili dosyaları Fotoğraflar'a aktarmaktır.

Fotoğraf ve Videoları; çekildikleri tarihe, resim001 veya klasörismi001 gibi kişiselleştirilebilir adlandırma seçeneklerinin bulunduğu FastStone Photo Resizer (1.8 Mb) programı ile yeniden adlandırabilirsiniz. Üstelik ücretsiz ve kullanımı basit.

Düzenlenen, çoğaltılan ve ya defalarca çekilen benzer fotoğrafları %100'e kadar ne kadar benzediğini de belirten program olan Awesome Duplicate Photo Finder (2.5 Mb) ile aynı ve benzer fotoğrafları silebilirsiniz. Programın boyutu düşük ve kullanımı basit.

Yorumlar
Google Hesabı ile yapılan yorumunuza gelen yanıtlardan haberdar olmak için "Bana Bildir" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.